Instrumenter

Instrumentarium

Flatbush, J-25 C Custom Built

Jeg mødte første gang Victor Smith - og hans fantastiske Flatbush-instrumenter, på en Tønder-festival, engang midt i 90'erne. Jeg var på dét tidspunkt blevet vild med de "engelsk/skotske" instrument-byggere - Moon, Fylde, etc. - og osse de canadiske, Manzer og Larrivé - for deres lette og "crispe", akustiske guitarer. - Modsat de mere traditionsbundne, amerikanske dreadnaughts  og jumbo-modeller. 

Victor var en mand af humor, varme og begavelse, og jeg håber ikke jeg intimiderer hans naturlige, shetlandske ydmyghed ved at hævde, jeg betragter de seneste 15 års relation mellem os, som en slags venskab.

Jeg snakkede med Victor om at jeg brugte DADGAD-stemning, lisså meget "normal" stemning, på scenen - og at jeg gerne ville ha' ham til at lave en guitar, specielt til denne stemning. Det blev til timers og dages planlægning, og endte med denne fremragende J-25 Cutaway.

Læs andetsteds, her i Instrumentariet, mere om Victor Smith's instrumenter - og hans seneste master-piece, min helt nye J-25 Custom.

Booking: Misja Blix 20627480/ misja@blixogco.dk - Blix & Co. - Lollandsgade 20, 1 - 8000 Århus C