Koncerter
Bagom sangen...

Det grønne græs
Jeg var kun sådan halv-bevidst om at jeg stjal dén her, fra The Green Green Grass of Home. Det er ikke noget, nogen nogensinde ville gøre, bevidst - men selvfølgelig er det dén... Men det er osse lige...

Det grønne græs

Jeg var kun sådan halv-bevidst om at jeg stjal dén her, fra The Green Green Grass of Home. Det er ikke noget, nogen nogensinde ville gøre, bevidst - men selvfølgelig er det dén... Men det er osse ligemeget, for handlingen, og meningen er den samme. Og efter Norlan var udkommet, blev jeg kontaktet af KODA, der varetager rettigheder, og fik et møgfald. Der var ikke søgt om tilladelse - men det blev ordnet...

Det er fra dén tid, hvor jeg umuligt ku' få munden omkring korrekt-dansk udtale af ordene - når nu dét jeg skrev om, og kom af, lå så himmel-vidt, langt væk fra de "ting", andre i branchen, skrev og sang om. - Jeg blev helt patriotisk omkring det, hvilket jeg nu, i et rundere jeg, finder lidt åndssvagt. Men jeg ku' sgu da ikke skrive Det grønne græs Derhjemme! - Det lyder jo som noget fra kolonihaverne i Sydhavnen...

Jeg skrev den i Møllestien i Århus, i 1988. Katsig bakker ligger vest for Frederikshavn, ikke langt fra Tolne - bare på den anden side af landevejen, til Hjørring. Da jeg var knægt var jeg nogen gange med min far på hans tur som landpost. Han kørte i en Renault 4. Så holdt vi to madpakke-pause ved Katsig sø, og en gang så vi en trane.

Persongalleriet i sangen er - som ofte - meget let for mig at sammensætte, for de er som jeg kender dem, hjemmefra. - Behøver slet ikke opdigte nogen... Luigi - ham der spiller op til dans på Fregatten (i Danmarksgade i Frederikshavn) i sangen, er en italiener, jeg hørte om, da jeg var begyndt at spille, som 14 årig. Aner ikke om han fandtes, i virkeligheden. De sagde han kom til at hugge begge sine tommelfingre af med en brænde-økse, netop som han havde tegnet en finger-forsikring. Dér var han heldig...

Gå til sang

Ord

Trist som en tigger i bombay

Da dræberhvepsene kom til Karise

04.06.2019

Da dræberhvepsene kom til KARISE.

Engang var der ikke ordentlige fuger i Karises mure. Børn kunne stå og falde hen, mens deres små fingre pillede mørtel ud mellem murstenene - men hvad værre var: Murhvepse begyndte at invadere Karise, fordi rygtet mellem dem havde spredt sig:
- I Karise kan man lave et bo i enhver mur, bare ved at vibrere lidt med følehornene. Snart var der flere murhvepse, end indbyggere i den fine lille by, og med SÅ mange hvepse, ankommer alle hvepses skræk, kæmpehvepsen, eller dræberhvepsen! Store B-52 flyvere, store, som en lille gråspurv. Og med et stik, der er værre end et hugormebid. Kæmpehvepsen er et rovdyr, der lever af andre hvepse.
Eneste hus i byen, der var bygget ordentligt, var forsamlingshuset nede i Bredgade, og da resten af byen var et inferno af hvepse, i forskellige størrelser, søgte Kariseborgerne ly i deres fine, solide forsamlingshus. 
Mens de sad og lyttede til hvepsekrigen udenfor, kom de til at nynne en lille melodi, som Johnny Reimar mange år senere tog til sig i sangen om den lille fregnede Louise.
Ja, det er da bare, hvad jeg lige har hørt…
Nu ses vi i Karise Forsamlingshus, der nu hedder Leopold, den 31. januar, næste år. Så kan det være nogen har en anden version af historien.

Nyhedsarkiv »

Booking: Misja Blix 20627480/ misja@blixogco.dk - Blix & Co. - Lollandsgade 20, 1 - 8000 Århus C