Instrumenter

Instrumentarium

Regent Custom Shop, ca 1935.

Denne fine gamle Regent,  "vandt" jeg på en net-auktion i Amerika, for nylig. Den endte i et par hundrede US dollars.

Regent var et driftigt foretagende, med en enorm guitar, mandolin og banjo-produktion - mindst lisså meget under andre "navne" end som sit eget - fra omkring 1908 - til midt i 1960'erne. Der findes ikke megen information om Regent's historie - men de lavede guitarer for bl.a. Lyon & Healy, Washburn - og senere Harmony - som regel i den billige ende - og kvalitet, men osse nogle eksemplarer i meget fine træsorter, og forarbejdning.

Mange gamle guitarer, der er svære at sætte navn på, er blevet kaldt Regent - og den hér er muligvis  ingen undtagelse. Det kan osse være en Lyon & Healy eller Washburn. Den har ikke noget navn, eller label indvendig - men den har en brændt stempling i bunden, hvor der står " Chigao - Mayflower ". Den meget pålidelige forhandler Bernunzio i New York har pt. én helt magen til, til salg - og den står som en Regal Custom Shop, sååå...

Under alle omstændigheder er den bygget i utrolig smukt brasiliansk rosentræ, og med abalone-bindings, hele vejen rundt - features, man kun brugte/bruger, når man mener serious business. Det har været et absolut top of the end instrument.

Nu skal doktor Victor Smith fra Flatbush Instruments igang med at se, hvad man kan gøre. Bl.a. har den en helt uoriginal jazz-agtig stol (se billede), som skal videre til storskrald...

Der er altid tre muligheder med en guitar, som denne:

1. Lade den være som den er - ( en antikvitet, der ikke kan spilles på. )

2. Sætte den i spilbar stand - uden at restaurere den helt ( måske ikke muligt )

3. Skille den helt ad, og samle den igen - altså bygge den op fra bunden ( dyrt! - Og så mister den jo sin patina ) Men så er den reddet.

Man vil hér på siden kunne følge, hvad vi beslutter...

 

Booking: Misja Blix 20627480/ misja@blixogco.dk - Blix & Co. - Lollandsgade 20, 1 - 8000 Århus C