Instrumenter

Instrumentarium

Guild F-40 Valencia, 1961

Guild blev grundlagt i New York, omkring 1952, af jazz-guitaristen, Al Dronge. Jazz-guitarister har brug for en smal, lækker, "slick" og "hurtig" guitar-hals. Uanset, hvilken Guild-guitar, jeg har prøvet, fornægter Al Dronge's jazz-baggrund sig ikke. - De er simpelthen altid en fornøjelse at spille på... Og så er der ét eller andet funky, anti-middle of the road, over en Guild - for nu at være enormt præcis, ha ha...

I 50'erne var finér - modsat massivt træ - det helt hotte, bl.a. som en konsekvens af en ny verdens begyndende knaphed på ædle træsorter. Og ingen havde den store mening om, hvorvidt det var brugbart til instrumenter.

F-40 Valencia var i produktion, fra 1954 - 1963.

Min F-40 Valencia, er næsten ren finér (ahorn sider og bund) - hvilket får min guitar-doktor, Victor Smidt til at ryste opgivende, på hodet. - Især fordi, den lyder så fantastisk, selvom AL logik for, hvordan man bygger en god guitar, her er vendt på hodet.

Guild startede deres produktion af hel-akustiske guitarer, omkring 1953 - og at opstøve et eksemplar, fra blot de tidlige 60'ere, er næsten umuligt. De er støvsuget op, af samlere.

- Så jeg holder godt fast i denne!

Booking: Misja Blix 20627480/ misja@blixogco.dk - Blix & Co. - Lollandsgade 20, 1 - 8000 Århus C